Intervju Žiga Pance

Intervju Žiga Pance

Žiga Pance, slovenski hokejist, * 1. januar 1989, Ljubljana.

Za slovensko reprezentanco je nastopil na sedmih svetovnih prvenstvih, od tega treh v elitni diviziji. Sodeloval je pri prvem nastopu slovenske reprezentance na olimpijskem hokejskem turnirju 2014 v Sočiju.

Žiga je bil med sezonama 2005/06 in 2012/13 član kluba HDD Telemach Olimpija, le v sezonah 2006/07 in 2007/08 je igral za Oshawa Generalse v ligi OHL.

Z Olimpijo je v sezonah 2011/12 in 2012/13 osvojil naslov slovenskega državnega prvaka.

V začetku sezone 2013/14 je prestopil v HC Bolzano, novega člana lige EBEL. S klubom je kot prvo neavstrijsko moštvo osvojil naslov prvaka lige EBEL, sam je dosegel odločilni gol v podaljšku zadnje finalne tekme. Pred sezono 2015/16 je prestopil v VSV EC  iz Beljaka.

Pred letošnjo sezono 2016/17 si prestopil iz VSV EC v KAC, največjega med avstrijskimi klubi po številu naslovov prvaka Avstrije in največjega rivala Beljačanov. Je bilo kaj zamere s strani VSV-ja? :)

Pance: S strani soigralcev ni bilo nikakršne zamere. Vsi so mi zaželeli veliko sreče pri novem klubu, vodstvo pa... smeh... dejali so, da bi lahko izbral katerikoli drug klub. :)

Pri Villachu so v klubu med sezono spremenili opremljevalca opreme in začeli sodelovati s CCM-om. Vem, da že od nekdaj nosiš drsalke znamke CCM. Si videl že nove? CCM Super Tacks drsalke?

Pance: Drugih drsalk sploh ne morem nositi. Lani sem drsal s CCM JetSpeed drsalkami, za letošnjo sezono pa sem imel v mislih CCM Super Tacks. Zdaj, ko sem jih videl pri tebi v Tivoliju, sem 100% za CCM Super Tacks!

Kako si bil sam zadovoljen in kakšni so bili odzivi igralcev glede palic, rokavic, hlač in čelad znamke CCM?

Pance: Vsa zaščitna oprema je super, nad novo palico CCM Super Tacks pa sem bil navdušen!

SP divizije I v Franciji? Nasprotniki: Kanada, Finska, Češka, Švica, Belorusija, Norveška in Francija?

Pance: Hja... smeh... nekateri mediji nas že uvrščajo v boj s Švicarji za četrtfinale češ, da so Belorusija, Norveška in Francija slabši od nas. Tekmo po tekmo bomo šli na zmago in bomo videli kam nas bo pripeljalo.