Predstavitev projekta Prosports.si

Intervju med novinarjem hokejske revije POWERPLAY (Red:) in Wolfgangom Nicklom, lastnikom PROHOCKEY- Austria z Dunaja, s sedežem v hokejski dvorani Vienne Capitalsov, je bil opravljen 01.08.2010.

Red: Zdravo, Wolfgang Nickel, izvedeli smo, da ste skupaj s strateškim partnerjem v Sloveniji pred kratkim odprli novo podjetje. Nam lahko zaupate več podrobnosti o vašem novem projektu PROSPORTS.si?

Wolf: Od začetka leta 2010 s prijateljem in poslovnim partnerjem Klemnom Fortuno delava na projektu PROSPORTS.si in v nekaj naslednjih tednih bo končno zaživel!

Red: Ali se vam po toliko letih uspešnega dela v Avstriji splača odpreti novo podjetje v Sloveniji? Kje ste za to našli motivacijo?

Wolf: Za ta korak imam več razlogov, naj vam predstavim samo najpomembnejše:

 • Slovenija je članica EU in zaradi tega je položaj na trgu popolnoma drugačen, kot pred leti. Ljudje so odprti in pripravljeni na novosti!
 • Na začetku leta 2010 smo dosegli dogovor z dvema glavnima blagovnima znamkama v hokeju- Reebok in CCM. Ponosno lahko povem, da smo postali zastopniki njihovih izdelkov za celoten Balkan, od Slovenije do Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore!
 • Družina prijatelja in poslovnega partnerja Klemna je lastnica podjetja FORTRADE d.o.o. z Vrhnike, blizu Ljubljane, v središču Slovenije. Podjetje je zelo dobro organizirano in je eno izmed največjih specializiranih grosistov pohištva v Sloveniji. Skupaj smo našli odlične pogoje za začetek projekta PROSPORTS.si, združili smo kader, pisarne, računalniške sisteme, logistiko in skladišča.
 • Dodatna ugodnost sodelovanja s podjetjem FORTRADE je tudi zaradi direktnega uvoza blaga iz daljnega vzhoda, saj s tega področja letno uvozijo več 100 zabojnikov blaga.
 • Nenazadnje pa je zame projekt zelo pomemben tudi zato, ker moja družina živi v Sloveniji. Potrebujejo me vedno bolj, saj bo sin Lukas kmalu dopolnil 9 let in uspešen projekt je razlog več, da bi v bližnji prihodnosti skupaj živeli v Sloveniji.

Red: V Sloveniji že obstajajo podobne trgovine. Kakšni so vaši razlogi, da verjamete v svoje zamisli in pričakujete, da bodo le-te uspešne?

Wolf: Naš primarni cilj je ustvariti novo organizacijo servisnih centrov, kakršni v Sloveniji še ne obstajajo. Seveda je nekaj podjetij, ki se trudijo po najboljših močeh, toda mi želimo biti drugačni.

 • Naša vizija: v Slovenijo želimo pripeljati vse, kar ponuja hokejsko tržišče- za ugodno ceno, s stalno zalogo, hitro dostavo, servisom oz. popravilom na mestu in na ta način zadovoljiti vse potrebe strank.
 • Smo uvozniki izdelkov, kar pomeni, da bodo ti v Sloveniji ves čas na zalogi- vsaj večina tistih, ki so po naših izkušnjah najbolj potrebni.
 • Na voljo imamo več kot 2.000 m2 skladiščnih prostorov, trenutna prodajna vrednost zaloge pa že presega 400.000 EUR.
 • Smo člani posebnega sistema, ki nam v primeru pomanjkanja zalog zagotavlja dobavo izdelkov v 48 urah.
 • Dostava izdelkov v Sloveniji bo brezplačna, če bo naročilo preseglo vrednost 99 EUR.
 • Vsa naročila strank, prejeta od ponedeljka do petka pred 10 uro, bodo zapustila naše skladišče še isti dan.
 • V hokejski industriji delam že več kot 30 let. Pridobljeno znanje in izkušnje nameravam uporabiti za čim hitrejšo vzpostavitev močnega položaja na slovenskem tržišču.
 • Podjetje slovenskega partnerja Klemena je odlično organizirano in tehnološko sodobno opremljeno. S posebnim optimizmom me navdaja tudi njegov način poslovanja in strikten nadzor vseh podrobnosti.
 • Na področju, ki ga pokrivamo, želimo biti prisotni v oziroma blizu vseh hokejskih dvoran. Pred dvorano Tivoli v Ljubljani bomo še pred začetkom zime odprli maloprodajno PROSPORTS trgovino, kjer bo poleg prodaje izdelkov, ki jih zastopamo, naš glavni cilj nudenje kvalitetnega servisa in popravil, brušenje drsalk ter prilagoditev hokejskih palic in opreme hokejskih vratarjev po njihovih lastnih željah.
 • Nadalje si želimo, da bi našli profesionalne partnerje po vseh regijah v Sloveniji. Zanesli se bomo tudi na lokalne partnerje z Gorenjske, Štajerske in od povsod, kjer bodo želeli naše usluge.
 • B2B oddelek (Business-to-business- spletni trgovsko-informacijski portal) je eden izmed naših največjih adutov v načrtih za prihodnost PROSPORTS.si
 • V razumnem časovnem okviru pripravljamo razširitev poslovanja tudi na Balkan in sicer v sodelovanju z lokalnimi trgovinami in nekaterimi hokejskimi ekipami. Poudarek pa bo nedvomno na dobrem sodelovanju z vsemi hokejskimi federacijami.
 • Z izdelanim sponzorskim sistemom za mlade talente bomo podpirali razvoj hokeja na ledu in na rolerjih, saj so naši otroci prihodnost v tem športu!

Red: Ali bo PROSPORTS.si razširil svojo ponudbo tudi na druge športe ali ostajate le pri hokeju?

Wolf: Ne, naš osnovi cilj bosta vedno InLine (hokej na rolerjih) in Ice hokej (hokej na ledu), toda želimo si uspeha tudi pri ostalih športih:

 • Že sedaj zagotavljamo profesionalne drese in druge tekstilne izdelke za športe, kot so nogomet, košarka, odbojka, ameriški nogomet, kolesarstvo, paintball in lacrosse.
 • Dobavljamo in prilagajamo drsalke GRAF za najboljše umetnostne drsalce v Sloveniji.
 • Ponujamo tudi z IceCourt- najboljšo podlago za igranje InLine hokeja. Ta igrišča so edina prava usmeritev za razširitev tega čudovitega športa po Sloveniji, kar bo na daljše obdobje zagotovilo še večjo konkurenčnost Slovenije v tem športu v svetovnem merilu.

Red: Hvala za veliko novih informacij. Vam in vašim partnerjem želimo veliko uspeha na novem tržišču!