Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu 2024 | Prosports
Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu 2024

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu 2024

22. 05. 2024

Prejšnji teden se je na Češkem pričelo svetovno prvenstvo elitne divizije v hokeju na ledu, ki traja od petka 10. maja do nedelje 26. maja.

Na prvenstvu tekmuje 16 najboljših reprezentanc na svetu. Razdeljene so v dve skupini po 8 reprezentanc. ZDA, Nemčija, Švedska, Slovaška, Latvija, Kazahstan, Francija in Poljska skupinski del igrajo v Ostravi, medtem ko Kanada, Finska, Švica, Češka, Danska, Norveška, Avstrija in Velika Britanija moči merijo v Pragi. Po končanem skupinskem delu se 4 najboljše reprezentance vsake skupine uvrstijo v četrtfinale, zadnja reprezentanca v vsaki skupini pa izpade eno divizijo nižje.

Lansko leto so postali svetovni prvaki Kanadčani, na drugo mesto so se uvrstili Nemci in na tretje Latvija.  Letošnjega zmagovalca bomo odbili konec maja.

Naslednje leto se bo elitni skupini znova pridružila tudi reprezentanca Slovenije.

Sorodni članki

Kako izbrati pravo trdoto koles za hokejske rolerje?

Verjetno se sprašujete, katera kolesa so prava za vas? Odgovor ni čisto enostaven, za vas pa imamo nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo naslednjič, ko boste kupovali kolesa za hokejske rolerje.

Kako izbrati pravi flex pri nakupu hokejske palice?

Kaj pravzaprav je »flex« - to je trdota palice, koliko se bo palica med udarcem upognila, Nižja kot je številka, bolj je palica upogljiva in višja je številka, bolj je palica trda, nefleksibilna.

Glavne razlike med drsalkam najvišjega ranga in drsalkam najnižjega ranga

Kaj so glavne razlike med profesionalnimi hokejskimi drsalkam in amaterskimi hokejskimi drsalkam?

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu 2024

Prejšnji teden se je na Češkem pričelo svetovno prvenstvo elitne divizije v hokeju na ledu, ki traja od petka 10. maja do nedelje 26. maja.

Leva ali desna palica?

Na videz enostavna izbira – desničarji desno, levičarji levo. A v praksi se pokaže, da veliko desničarjev uporablja levo palico in ne velja pravilo dominantne roke. Primite palico v roke in preverite, katera smer vam bolje leži v roki.

TRAINING MASK 3.0 in AEROSX – revolucija dihanja!

Ja, vemo, marsikoga maske spravijo v smeh. A naj vas prvi vtis ne zavede. Zadaj se namreč skriva niz artiklov, ki delujejo. In že samo število prodanih artiklov govori samo zase – preko 5 milijonov kosov!